italiaanse groentensoep (maaltijdsoep)
Bereiding
Meng het gehakt met de pesto, het paneermeel en het ei. Draai gehaktballetjes. Snij de paprika en courgette in stukjes. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
Breng de bouillon aan de kook en voeg de groenten toe. Laat de gehaktballetjes voorzichtig in de soep vallen. Kook de soep ongeveer 20 minuten op laag vuur.
Voeg de laatste 10 minuten de macaroni toe.
wist je dat
Je de Italiaanse kruidenmix ook zelf kan maken?! Meng hiervoor 1 tl gedroogde basilicum, 1 tl gedroogde oregano, ½ tl gedroogde marjolein, ½ tl gedroogde tijm, ¼ tl gedroogde rozemarijn, ½ tl knoflookpoeder en ½ tl zout. Wrijf de kruiden fijn in een vijzel en bewaar ze daarna in een afgesloten potje.
Inspiratie:
Leuke recepten: Italiaanse groentensoep. Geraadpleegd via www.leukerecepten.nl/recepten/italiaanse-groentensoep/
Tip
In plaats van losse groenten kan je ook een zak met (Italiaanse) soepgroenten gebruiken.