Gratis figuuranalyse

Dorade met zuiderse groentjes

Voorbereiding

Laat de tomaten in zijn geheel aan de tros. Kuis en snij alle overige groenten naar keuze. Was of schil de citroenen en snij ze in partjes. Blancheer de wortelen, de raapjes en de groene boontjes in licht gezouten water en spoel af onder koud water om de kleur te behouden. Spoel de vis goed af onder koud water en dep droog. Maak aan beide zijden kleine schuine inkepingen. Kruid de vis met peper/zout en bind de takjes rozemarijn vast aan de vis.

Bereiding

Doe alle groenten, op de trostomaten na, in een ovenschotel. Besprenkel met wat olijfolie, alles mengen en kruiden met peper/zout en enkele takjes tijm. Zet de schotel in de voorverwarmde oven en schep regelmatig om. Besprenkel 10 min later de vis met wat olijfolie en grill de dorade enkele minuten op iedere zijde.
Zet de dorade bij in de oven en laat nog ca. 6 à 8 minuten verder garen in de oven.
Kruid de trostomaten met wat peper/zout en leg ze de laatste minuten bij op de groenteschotel.Leg de dorade bij voorkeur op een langwerpig bord.
Schik de groentjes rond de vis en werk af met de citroen en de trostomaatjes..
Serveer met enkele natuuraardappeltjes.

Tip

In principe kan je alle soorten groenten gebruiken, maar gebruik bij voorkeur seizoensgroenten.