proefpakket aan € 49,- contacteer ons

zuiders kipstoofpotje

Voorbereiding

Oven voorverwarmen tot 220 °C. Haal de kip uit de koelkast en laat even op kamertemperatuur rusten. Groenten schoonmaken eb in grove stukken snijden.
Hou wel de tomaten apart. Schil de krielaardappeltjes en halveer ze.
Halveer ook de kipfilets.

Bereiding

Verwarm de groentebouillon. Vermeng de bloem met 1 koffielepel kippenkruiden. Bestrooi de kipfilets aan beide zijden met het bloem/kruidenmengsel.

Klop de bebloemde kipfilets af en bak ze in de vetstof aan beide zijden kort op een hevig vuur. Haal de filets uit de pan, leg in een grote ovenschotel en kleur direct nadien in dezelfde pan de gesneden groentjes een aantal minuutjes. Kruiden met peper en zout.

Blus de groentjes met de hete bouillon, week alle aanbakresten los en voeg ook de provencaalse kruiden toe. Giet het groentemengsel over de kipfilets, dek af met wat alu-folie en plaats dit in de voorverwarmde oven. Verwijder de alu-folie na 25 minuutjes, leg de trostomaatjes bij op de schotel en laat nog 10 minuutjes meegaren in de oven op 200 °C Neem een diep bord en serveer hierin de kip met de groentjes en overgiet met wat bouillon. Je kan het gerecht afwerken met wat verse of diepvries peterselie of tuinkruiden.

Tip

Om zilveruitjes makkelijk te kuisen, laat je ze best enkele minuten in koud water weken alvorens ze te schillen.