hoera, onze studio's zijn terug open en zo sport je veilig

Gratis kennismaking Proefpakket voor €49

lauwwarme salade met gerookte forel (maaltijdsalade)

Voorbereiding

Schil de aardappelen of was ze grondig en snij in blokjes van 1 op 2 cm. Maak de boontjes schoon en snij ze in 3 gelijke stukken.

Bereiding

Zet de aardappelblokjes net onder water, breng aan de kook en kook in 8 à 11 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Kook of stoom ook de sperzieboontjes in 7 à 9 minuten beetgaar. Giet af en spoel met koud water.

Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de appel verder in stukjes.

Knip de tuinkers los.

Verdeel de gerookte forel in kleine stukjes.

Meng 3 eetlepels olijfolie met 3 eetelepels balsamicoazijn, 3 eetlepels honing, 3 eetlepels mosterd en wat peper en zout in een saladekom.

Voeg de aardappelen, sperziebonen, appel en de helft van de tuinkers toe aan de saladekom en meng goed onder elkaar met de dressing. Breng eventueel verder op smaak met peper en zout.

Verdeel de salade over 4 borden, verdeel er de forel over en garneer met de overige tuinkers.

wist je dat ...

prinsessenbonen en sperziebonen gewoon hetzelfde zijn? Deze boontjes bevatten veel vitamine A, kalium, ijzer en calcium. Je eet ze best niet rauw, want dan zitten er nog giftige stoffen in.

Prinsessenbonen kunnen ook geel zijn, maar dan worden ze boterbonen genoemd. Die zijn zachter en romiger van smaak.

Je bewaart ze best niet in de koelkast, maar op een koele, droge plek, dan blijven ze nog zo’n 3 – 4 dagen goed. Wil je ze toch langer bewaren? Dan kan je ze kort blancheren en invriezen.

inspiratie:

Hello fresh: Lauwwarme salade met gerookte forel. Geraadpleegd via www.hellofresh.be/recipes/lauwwarme-salade-met-gerookte-forle-5b45b912ae08b528cc72b982