proefpakket aan € 49,- contacteer ons

mexicaanse ovenschotel

Bereiding

Snij de paprika’s en de uien in blokjes. Halveer de kerstomaatjes, pel de look en snij fijn.

Bak het gehakt in de olijfolie. Voeg de look, paprika en ui toe en stoof beetgaar.

Voeg nadien ook de kidneybonen, maïs, kerstomaten en de tomatenpuree toe.

Blus met de rundfond.

Voeg de kurkuma, paprikapoeder, chilivlokken, peper en zout toe. Roer om en laat verder pruttelen.

Snij de aardappeltjes in partjes en kook beetgaar.

Doe het Mexicaanse mengsel in een ovenschaal en verdeel er de aardappelen en geraspte kaas over. Zet 10 minuten onder de grill in de oven.

Werk af met koriander en serveer.

Wist je dat...

Kidneybonen heten in het Nederlands eigenlijk rode nierbonen maar de Engelse naam is gebruikelijk. Ze danken hun naam aan de vorm, ze zijn niervormig, en hebben een roodbruine kleur. Kidneybonen hebben een lichtzoete smaak. Je kan ze zowel koud als warm eten.

Lacroix. Mexicaanse ovenschotel. Geraadpleegd via www.lacroix.be/nl/recepten?search=mexicaanse%20ovenschotel

Tip

Combineer deze ovenschotel met guacomole voor een extra Mexicaanse toets!