ovenschotel met koolvis, bruine rijst en spruiten
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180°C.
Bereiding
Kook de rijst gaar volgens de instructies op de verpakking. Snij de vis in reepjes van 2 centimeter.
Kruid met peper en zout. Kook de spruiten beetgaar.
Giet de rijst af en schep er 2/3de van de boursin onder.
Verdeel de rijst, spruiten en visreepjes in een ovenschaal. Schep er de resterende boursin over,
dek af met aluminiumfolie en zet de schaal 25 minuten in de oven.
wist je dat
Spruiten voor het eerst werden geteeld in Brussel?! In ons Franstalig gebied wordt steevast gesproken over ‘choux de Bruxelles’. In het Engels heten ze ‘Brussels sprouts’ en zelfs in het Zweeds verraadt de benaming ‘Brysselkal’ de herkomst.
inspiratie
Libelle Lekker: Ovenschotel met kabeljauw, rijst en broccoli. Geraadpleegd via www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/84034/ovenschotel-met-kabeljauw-rijst-en-broccoli-1