Gratis kennismaking Proefpakket voor €49

spaghetti met snijboontjes en tomaatjes

Bereiding

Rooster de pijnboompitten op een zacht vuurtje in een droge antiaanbakpan mooi bruin. Let hierbij op dat ze niet te donker worden.

Maak de snijbonen schoon en snijd ze vervolgens in de lengte in slierten; zo maak je spaghetti van snijboontjes!

(Leg hiervoor een snijboon op een snijplank en met de punt van een scherp keukenmesje snijd je er 2 tot 3 slierten van). Kook of stoom gaar.

Kook de volkoren spaghetti gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Snijd intussen de tomaatjes in kwarten en voeg er de in stukken getrokken basilicumblaadjes bij.

Giet de snijbonen af en voeg ze bij de stukjes tomaat en basilicum. Meng de olijfolie eronder en kruid met peper en zout.

Giet de spaghetti af en meng door de groenten.

Werk af met de geroosterde pijnboompitten.

wist je dat ...

De pijnboompit het zaad van een den is? Er zijn ongeveer twintig dennensoorten waarvan de zaden groot genoeg zijn om geoogst te worden voor de verkoop. De pitten die in de handel zijn komen van vier verschillende dennensoorten. Dit zijn onder meer de Pinus pinea die onder meer in Italië voorkomt en de Chinese Pinus armandii. Door geplukte dennenappels te schudden komen de zaden vrij die daarna nog gepeld moeten worden. Dit gebeurt tegenwoordig machinaal.

inspiratie

Naessens, P. Puur genieten en toch gezond en slank. (2012). Tielt: Uitgeverij Lannoo nv.

Tip

Kies eens voor een volkorenpasta van kamut, spelt of boekweit.