spaghetti met venkel en mosselen
Voorbereiding
Was en kuis de mosselen en laat ze in koud gezouten water hun zand ‘uitspuwen’.
Was en kuis de groenten. Halveer de sjalotten en snij ze in schijfjes. Snij de selder in blokjes van ca. 1 cm. Look fijnpletten of snipperen.
Halveer de venkel, verwijder het hart en snij de rest in fijne schijfjes.
Bereiding
Zet een kookpot voor de pasta op het vuur en breng voldoende licht gezouten water aan de kook. Haal de mosselen uit het koude water en laat ze uitlekken.
Doe de olijfolie in een andere voldoende grote kookpot en stoof de groentjes enkele minuten aan. Kruiden met wat peper en zout. Blus de groentjes met enkele eetlepels kookvocht van de pasta en kook de pasta intussen volgens aanwijzing klaar. Schep de mosselen bij de groenten en kruid met stevig wat peper en een weinig zout en doe de deksel op de pot.
De mosselen enkele keren opschudden. Zet het vuur af wanneer alle mosselen mooi open zijn. Giet de pasta af en voeg bij de mosselen en roer enkele keren om.
Serveer het gerecht in zijn geheel in een grote kom of individueel in een diep bord. Werk eventueel af met wat fijngehakte peterselie.
Tip
Graag pikant? Stoof een fijngesneden kleine chilipeper mee met de groentjes.