volkoren pannenkoek met Aziatische vulling van prei en sojascheuten
Bereiding
Doe het volkorenmeel in een kom, breek de eitjes boven een kuiltje en voeg al roerend met een klopper beetje bij beetje de karnemelk en 100 ml koud water toe.
Klop tot een egaal beslag zonder klonters en roer er de bieslook door.
Pel en snipper de knoflook.
Schil de gemberwortel en rasp hem fijn.
Maak de shiitakes schoon, breek of snij zo nodig de stugge deeltjes eruit en snijd de hoedjes in dunnen plakjes.
Verwarm een halve eetlepel zonnebloemolie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak 1 pannenkoek.
Houd warm tussen 2 borden en bak op dezelfde wijze nog 3 pannenkoeken.
Verhit gelijktijdig 1 eetlepel zonnebloemolie in een wok en roerbak de knoflook met de gemberwortel en de prei al omscheppend 5 minuten.
Voeg de shiitakes toe en bak ze 3 minuten op een hoog vuur mee.
Schep de sojascheuten, het vijfkruidenpoeder, peper naar smaak en de sesamolie erdoor.
Leg de pannenkoeken op 4 borden. Verdeel de groenten over de pannenkoeken. Vouw ze dubbel en bestrooi met het sesamzaad.
Serveer onmiddellijk.
wist je dat ...
Vijfkruidenpoeder een Chinees kruidenmengsel is?
Het bestaat uit kaneel (eigenlijk kassia), steranijs, szechuanpeper, venkel en kruidnagel. Het bevat de vijf smaakgroepen zoet, zout, bitter, zuur en umami.
Je kan het ook zelf maken met volgende ingrediënten: 2 theelepels peperkorrels, 8 steranijzen, 1 theelepel venkelzaad, ½ theelepel kruidnagelpoeder en 1 eetlepel kaneelpoeder.
Rooster de peperkorrels, steranijs en het venkelzaad gedurende 3 minuten in een droge pan op matig vuur tot het aroma vrijkomt. Mix vervolgens de peperkorrels, steranijs en het venkelzaad in de mengbeker van de keukenmachine fijn.
Zeef de kruiden en meng er de overige kruiden door.
inspiratie
Becel. (09/11/2019). Volkoren pannenkoek met Aziatische vulling van prei en taugé. Geraadpleegd via www.becel.be/nl/lekkere-recepten/volkoren-pannenkoek-met-aziatische-vulling-van-prei-en-tauge/
Tip
De groenten in dit gerecht kan je ook eens vervangen door kant-en-klare wokgroenten.