warme quinoa-spruitjes salade
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200°C.
Bereiding
Bekleed een bakplaat met bakpapier en verspreid hierover de pompoenblokjes. Besprenkel ze met olijfolie en kruid met peper en zout. Zet gedurende 30 à 40 minuten in de oven of tot ze zacht zijn.
Spoel de quinoa.
Breng hem in een kookpot en voeg 2 kopjes water toe. Breng aan de kook en verminder dan de warmte.
Laat 15 minuten zachtjes sudderen of totdat het water geabsorbeerd is en de quinoa zacht is.
Was de spruitjes en snij ze in zo dun mogelijke schijfjes. Voeg de spruitschijfjes bij de gekookte quinoa, dek af en laat een kwartier rusten.
Meng in een mooie, grote slakom de spruitjes, quinoa, kikkererwten, walnoten en veenbessen.
Meng met wat van de honing-dijondressing en serveer lauwwarm.
inspiratie
Sweet & savory. (15/12/2019). Warm quinoa brussels sprouts salad. Geraadpleegd van www.sweetandsavorybyshinee.com/warm-quinoa-brussels-sprouts-salad/
Tip
Deze salade kan je vooraf maken maar laat er dan wel de noten en de dressing voorlopig uit. Warm de salade dan net voor het serveren een beetje op en meng dan pas de noten een wat dressing erdoor.