Onze studio's zijn tijdelijk gesloten vanwege het coronavirus. Klik hier voor meer info.

Gratis kennismaking Vanaf €41 per maand

witloofsoep met zoete aardappel en kokosmelk

Bereiding

Breng de groentenbouillon aan de kook en voeg de ui, de zoete aardappel en het witloof toe. Voeg ook het laurierblad, wat peper en de kokosmelk toe. Laat gaar koken.

Verwijder het laurierblad en mix de soep glad en breng eventueel verder op smaak met peper en zout.

Serveer met de fijngehakte peperselie.

wist je dat

De geschiedenis van het witloof terug gaat tot 1830? Op een eerder toevallige manier ontdekte men in het Brusselse dat chicoreiwortels die lang in een donkere schuur hadden gelegen, scheuten witloof kregen. België is, na Frankrijk, de belangrijkste witloofproducent ter wereld. Oorspronkelijk werd witloof geteeld als wintergroente, maar tegenwoordig is witloof het hele jaar door verkrijgbaar.

Je koopt best enkel stevig witloof met een mooie witte kleur. De top moet gesloten zijn. Als je de bittere smaak van witloof wilt vermijden, verwijder je de buitenste bladeren en snij je het uiteinde van de basis af. Vervolgens verwijder je de kegelvormige kern.

inspiratie

Njam: Witloofoep met zoete aardappel en kokosmelk. Geraadpleegd via www.njam.tv/recepten/witloofsoep-met-zoete-aardappel-en-kokosmelk