hoera, onze studio's zijn terug open en zo sport je veilig

Gratis kennismaking Proefpakket voor €49

zomerse paprikasoep

Bereiding

Los de bouillonblokjes op in een liter kokend water en voeg er de ui, de look, de paprika’s en het pepertje aan toe. Breng het mengsel aan de kook, draai het vuur wat lager en laat nog 10 minuten zachtjes koken met het deksel op de pan.

Giet de soep in een blender of keukenmachine en doe er de basilicumblaadjes en rode wijnazijn bij. Mix en proef of er zout en peper bij moet.

Giet de soep in een schaal en laat afkoelen. Dek de kom af als de soep goed afgekoeld is en plaats in de koelkast.

Maak ongeveer 10 minuten voor je de soep gaat serveren de garnering klaar:

Schil de komkommer, verwijder de zaadjes en hak het vruchtvlees in heel kleine stukjes.

Schil het vezelige buitenste laagje van de bleekselder, maak de stengel schoon en hak ook die in hele kleine stukjes. Als er gele blaadjes aan de bleekselder zitten, houd die dan apart want die zijn ook erg lekker als garnering.

Serveer de soep met de garnering en werk eventueel af met een snuifje cayennepeper.

Deze soep is ook warm heerlijk!

inspiratie:

Okokorecepten: Jamie Oliver: Zomerse paprikasoep. Geraadpleegd via: okokorecepten.nl/recept/soep/paprikasoep/jamie-oliver-zomerse-paprikasoep


Tip

Paprika ... een echte gezondheidsbom!

Paprika’s bevatten veel gezonde voedingsstoffen. De paprika is rijk aan vezels en een natuurlijke bron van vitamine E, folaat (vitamine B11) en vitamine B6. Ook is de paprika een goede bron van plantaardig eiwit. Daarnaast is de paprika rijk aan vitamine C. Samen met vitamine A spelen ze een belangrijke rol in je afweersysteem. Vitamine C en de B vitamines helpen tenslotte samen met de natuurlijke suikers je hersenen goed te laten functioneren.