hoera, onze studio's zijn terug open en zo sport je veilig

Gratis kennismaking Vanaf €41 per maand

Ik wil vermageren, maar …

Wil je vermageren? Dan zul je er zelf iets voor moeten doen. Die ongewenste extra kilootjes verdwijnen niet vanzelf. Dat beseffen we allemaal, nietwaar?

Toch zoeken we maar al te vaak naar een excuus om ons dieet of sportabonnement on hold te zetten. En als iemand vraagt waarom het niet lukt, beginnen we ons verhaal met: “Ik wil vermageren, maar …”. En zo komen we geen stap vooruit.

Als lifestylecoaches van Bodystyling kennen we uiteraard alle excuses. ;-) We delen met plezier onze top 5 van meest gebruikte excuses met jou én helpen je om deze smoesjes niet meer zelf te geloven, maar er gericht mee aan de slag te gaan.

Excuus 1: overgewicht zit nu eenmaal in de familie

Is iedereen in je familie wat struiser? Dan speelt een erfelijke factor mogelijk een rol bij je kilootjes te veel. Omdat je stofwisseling en/of je honger- en verzadigingsgevoel gedeeltelijk genetisch bepaald zijn, is je kans op overgewicht groter.

Toch mag je niet vergeten dat naast je erfelijke bagage omgevingsfactoren een belangrijke rol spelen. Hoeveel je beweegt en wat je eet, heeft een grotere impact op je gewicht dan je denkt. Je genen kunnen dus wel een spelbreker zijn, maar de wedstrijd zul je er niet door verliezen. Met wat extra hulp kom je er ook.

Excuus 2: ik heb er geen tijd voor

Geen tijd om gezond te koken? Geen gaatje in je planning om te sporten? We horen dat héél vaak. Veel vrouwen combineren een job met een druk gezinsleven, een huishouden en een eindeloze to-dolijst.

Maar … je hebt meer tijd dan je denkt. Stel je eens de vraag of dat uurtje tv-kijken echt nodig is. Of die twee uur op Facebook en Instagram. Ga een keer op zoek naar snelle én gezonde recepten, dat lukt je vast. Vaak is het gewoon een kwestie van de juiste prioriteiten te stellen in je leven. En kun je met andere woorden iets veranderen in je routine zodat je wel voor een gezond en fit lijf gaat. Zonder dat je daarvoor meer uren in een dag nodig hebt.

Excuus 3: het is zo duur

Een sportabonnement, een mooie joggingbroek, een paar sportschoenen, kwaliteitsvolle gezonde voeding, … Het heeft allemaal een prijskaartje, dat klopt.

Maar wat kosten die extra kilo’s je op lange termijn? Heb je daar al eens bij stilgestaan? Want elk maatje meer vraagt om een nieuwe garderobe. En hoe zwaarder je wordt, hoe meer je je lichaam belast. Vroeg of laat duiken er zo ongemakjes op en beland je bij de dokter of de apotheek. En die werken ook niet gratis. Zie je nieuwe levenswijze daarom als een investering in jezelf én een kostenbesparing voor later.

Excuus 4: ik begin er morgen aan

De koning van alle excuses is: “Ik wil vermageren, maar ik begin er morgen pas aan”. Of anders gezegd: vandaag profiteer ik er nog even van. En de kans dat je morgen écht start met je dieet, is bijzonder klein. Zo schuiven je goede voornemens telkens een stukje op tot … tja, misschien wel nooit.

Stop daarom met dat uitstelgedrag en begin er NU aan. That’s the spirit!

Onze tip? Ga een engagement aan, want zo zit er wat gezonde druk op de ketel. Bij Bodystyling maak je elke week minstens twee vaste afspraken om te komen sporten en voedingsadvies te krijgen. Ze staan in je agenda geblokkeerd, dus is blijven uitstellen geen optie meer.

Excuus 5: ik kan geen nee zeggen

Eigenlijk verdient iedereen die bewust kiest voor gezonde voeding een dikke pluim. Bied iemand je iets ongezonds aan en zeg je ‘nee, dank je’? Maak je dan geen zorgen over een mogelijke negatieve reactie. Sommige mensen zullen je proberen te overtuigen om toch dat ijsje of die chips te eten. Maar dat is vaak uit onzekerheid over hun eigen lijf of conditie. Weet dat de meeste mensen je zullen bewonderen voor je doorzettingsvermogen!

Heb je een van deze excuses al eens gebruikt? Wedden van wel? ;-)

Roep vandaag je leven als ‘excuustrien’ halt toe en kom langs bij Bodystyling. Met de hulp van onze lifestylecoaches gooi je alle smoesjes overboord.

“Ik wil vermageren, maar …” wordt zo in een mum van tijd: “Ik wil vermageren én ik doe het ook”!

PS Spring vrijblijvend binnen in een van onze studio’s en maak je afspraak voor een gratis figuuranalyse en meer uitleg over de Bodystyling-methode.