Spring Days, 18 tem 20 april maak een afspraak

vijf ultieme foodtips voor een gezonde huid

Leg jij je huid in de watten met een voedende dag- en nachtcrème? Of breng je regelmatig een bezoek aan de schoonheidsspecialist? Dan ben je niet alleen. Om rimpeltjes, wallen en andere huidproblemen te vermijden, probeer je – net zoals zoveel vrouwen – duizend-en-een zaken.

Maar heb je al eens stilgestaan bij je voeding? Want met de juiste ingrediënten kun je je huid van binnenuit voeden en geniet je van een gezonde huid en een prachtige uitstraling.

Je kunt je mooi eten. Klinkt super, niet? Maar hoe pak je dat aan? We vertellen het je graag in onze vijf ultieme foodtips voor een gezonde huid.

tip 1: hydrateer van binnenuit

Uiteraard is het belangrijk om voldoende water te drinken. We raden 1,5 liter per dag aan. Drink je meer, dan heeft dat geen meerwaarde voor je huid. Drink je minder, dan zal je lichaam uitdrogen en oogt je huid al snel minder fris.

Niet alleen water is een goede hydratatiebron. Ook bijvoorbeeld groene thee, donkere bladgroenten, komkommer en watermeloen zet je het best regelmatig op het menu.

tip 2: ga voor een flinke dosis gezonde vetten

Als je een gezonde huid wilt, schrap dan zeker niet alle vetten uit je eetpatroon. Kies vooral voor gezonde vetten. Omega 3- en omega 6-vetzuren beschermen je lichaam bijvoorbeeld niet alleen tegen hart- en vaatziekten, ze hebben ook een positieve werking op de conditie van je huid. Je vindt deze toppers terug in onder meer:

      • avocado
      • plantaardige olie (zoals zonnebloemolie, olijfolie en maisolie)
      • vette vis (zoals zalm, forel, paling en haring)
      • noten
      • pitten
      • zaden
      • meer vitamine C (bosbessen, frambozen, kiwi’s, boerenkool, rode paprika, spruitjes en zoete aardappel)
      • meer vitamine E (plantaardige olie, noten, eieren, lever, volkorenproducten en bladgroenten)
      • meer polyfenol (groene thee en bessen, zoals braambessen en bosbessen)

      Een gezonde huid is een kwestie van juiste keuzes maken. Met de hulp van Bodystyling ga je voluit voor een nieuwe way of life met een evenwichtig voedingspatroon en een sportplan op maat. Wedden dat je snel weer zult stralen? Nieuwsgierig naar onze aanpak? Maak dan nu je afspraak!