Gratis kennismaking Proefpakket voor €49

Boekweit – Quinoacrackers

Bereiding

Verwarm de oven voor op 250°C.

Meng het boekweitmeel, de quinoavlokken, het sesamzaad, lijnzaad en de pompoenpitten met een snuifje (zee)zout in een kom.

Voeg 180 ml water en de olijfolie toe en meng alles tot een stevig deeg.

Dit kan je met de hand doen of in een keukenmachine.

Neem een stuk bakpapier ter grootte van je bakplaat en spreid hierover het deeg uit. Gebruik een deegroller om het uit te rollen tot een dunne laag van ongeveer 2 mm.

(gebruik tussen het deeg en je deegroller eventueel een stuk plastic folie tegen het plakken)

Snij de laag in het formaat cracker dat je uiteindelijk wil bekomen.

Schuif de bakplaat in de oven en bak 5 minuten.

Zet dan de oven op 200°C en bak verder gedurende nog 20 minuten.

Haal de crackers van het bakpapier en laat ze afkoelen op een rooster.

Bewaar de crackers in een goed afgesloten doos.