Spring Days, 18 tem 20 april maak een afspraak

Ovenschotel met puree, gehakt en wintergroenten

Bereiding

Snipper de ui fijn en snijd de wortelen in kleine blokjes.

Verwarm 1,5 eetlepel olijfolie in een kookpot met antikleeflaag en roerbak de ui enkele minuten tot deze glazig wordt.

Voeg de wortelen, de geperste look, vers gemalen zwarte peper en grof zeezout toe, meng goed en laat met het deksel op de pot ongeveer 15 minuten stoven op een laag vuurtje.

Schep regelmatig goed om.

Kook de aardappelen samen met de bloemkool door en door gaar.

Giet af en zet even opzij.

Snijd de trostomaten in vieren en mix ze tot moes in een blender of met de staafmixer.

Voeg de tijm en het paprikapoeder bij de wortelen en meng goed.

Schep de gepureerde tomaat, de ketchup, sojasaus, basamicoazijn bij de groenten.

Roer goed om tot de saus kookt.

Bak het gehakt en meng dit onder de groenten.

Breng dit gehakt-groentenmengsel over op de bodem van een diepe ovenschotel.

Snijd de savooikool in reepjes.

Verwarm 1 eetlepel olijfolie in de vrijgekomen kookpot en voeg de savooikool toe en stoof gaar op een laag vuurtje in ongeveer 10 minuutjes.

Voeg één of twee eetlepels water toe als de kool dreigt aan te branden.

Maak puree van de aardappelen met de bloemkool.

Voeg de melk en de mosterd toe, plet met een pureestamper en breng op smaak met peper, nootmuskaat en zeezout.

Verwarm de grill van de oven voor op 230°C.

Schep de peterselie en het citroensap door de savooikool en breng ook dit op smaak met zwarte peper en grof zeezout.

Verdeel het savooikoolmengsel over de groenten-gehaktlaag en druk lichtjes aan.

Verspreid daarover de puree.

Plaats de schotel 5 à 10 minuten onder de grill tot de puree goudgeel kleurt en serveer.

Tip

TIP: Je kan dit gerecht prima vooraf maken!

Zet het in dit geval 20 minuten in een oven op 180°C en vervolgens 5 minuten onder de hete grill.