kippenblokjes uit de oven met butternut en kokosmelk
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C.
Snipper de teentjes knoflook en de rode peper fijn.
Schil de butternut en snijd in grote blokken.
Snij de kip in stukken.
Meng de butternut en de kip in een schaal met de olie, de laurerblaadjes, de geschilde en geraspte gember, de knoflook, de rode peper, de basilicum, peper en zout.
Giet er de kokosmelk bij en schuif 1u in de oven.
Kook de zilvervliesrijst gaar zoals vermeld op de verpakking en serveer.
wist je dat ...
de butternutpompoen ook flespompoen heet? Deze pompoensoort is door velen geliefd omwille van het licht-oranje, romige vruchtvlees. De schil is vrij zacht en kan eventueel gegeten worden, maar zorgt voor een bloemige smaak. De flespompoen is veruit de meest veelzijdige pompoen. Heerlijk in soep maar ook geroosterd in een salade of lasagne doet deze pompoen het goed. In Engeland is men zot van de ‘butternut squash’ en verwerkt men deze pompoen vaak tot een heerlijk smeuïge puree. De pompoen bestaat in verschillende grootten (van 600 g tot 2 kg) en je vind ze bijna het hele jaar door in de supermarkt.
inspiratie
Delhaize. (15/12/2019). Kippenblokjes uit de oven met butternut en kokosmelk. Geraadpleegd van www.delhaize.be/nl-be/recepten/receptDetails/Kippenblokjes-uit-de-oven-met-butternut-en-kokosmelk/r/R00010803
Tip
Ook superlekker met bloemkool in plaats van butternut! Voeg de bloemkool wel pas na 30 minuten bakken toe.