lauwwarme bloemkoolsalade (lunchgerecht)
Bereiding
Verhit de olijfolie in een grote pan.
Roerbak de bloemkoolroosjes op een zacht vuur tot ze beetgaar zijn. Dit duurt ongeveer 25 Ã 30 minuten.
Voeg na 20 minuten de kikkererwten toe en breng op smaak met peper en zout.
Laat de kikkererwten nog 5 Ã 10 minuten mee roerbakken. Haal daarna de groenten uit de pan en houd warm.
Bak in dezelfde pan het fijngesneden teentje knoflook en het sjalotje.
Laat 1 minuut roerbakken en blus met de frambozenazijn.
Voeg de mosterd, ahornsiroop, (soja)melk en 1 eetlepel granaatappelsap toe.Haal van het vuur en meng onder de groenten.
Voeg de bladpeterselie, rucola en 3 eetlepels granaatappelpitjes toe.
Je kan deze salade serveren met een stuk bruin brood.
wist je dat...
Granaatappels vol antioxidanten zitten? Koper, ijzer, zink, kalium en vitamine A, B, C en K,...
Ze werken ontstekingsremmend en zijn een wondermiddel voor je huid.
Zo kies je een goede granaatappel:
– Kies een granaatappel met een glanzende schil. Granaatappels met een harde, doffe schil laat je beter links liggen.
– Zoek een granaatappel die zwaar aanvoelt voor de omvang. Dit wil zeggen dat hij veel sap bevat.
– Koop geen granaatappels die plekken of barsten in de schil hebben zitten.
Tip
Je kan een volledige granaatappel ongeveer een week in de koelkast bewaren. Granaatappelpitjes kan je zo’n 3 maanden bewaren in de diepvries.
inspiratie:
Eva vzw. (07/12/2020). Lauwwarme bloemkoolsalade. Geraadpleegd via www.evavzw.be/recept/lauwwarme-bloemkoolsalade