proefpakket aan € 49,- contacteer ons

lauwwarme bloemkoolsalade (lunchgerecht)

Bereiding

Verhit de olijfolie in een grote pan.

Roerbak de bloemkoolroosjes op een zacht vuur tot ze beetgaar zijn. Dit duurt ongeveer 25 à 30 minuten.

Voeg na 20 minuten de kikkererwten toe en breng op smaak met peper en zout.

Laat de kikkererwten nog 5 à 10 minuten mee roerbakken. Haal daarna de groenten uit de pan en houd warm.

Bak in dezelfde pan het fijngesneden teentje knoflook en het sjalotje.

Laat 1 minuut roerbakken en blus met de frambozenazijn.

Voeg de mosterd, ahornsiroop, (soja)melk en 1 eetlepel granaatappelsap toe.Haal van het vuur en meng onder de groenten.

Voeg de bladpeterselie, rucola en 3 eetlepels granaatappelpitjes toe.

Je kan deze salade serveren met een stuk bruin brood.

wist je dat...

Granaatappels vol antioxidanten zitten? Koper, ijzer, zink, kalium en vitamine A, B, C en K,...

Ze werken ontstekingsremmend en zijn een wondermiddel voor je huid.

Zo kies je een goede granaatappel:

– Kies een granaatappel met een glanzende schil. Granaatappels met een harde, doffe schil laat je beter links liggen.

– Zoek een granaatappel die zwaar aanvoelt voor de omvang. Dit wil zeggen dat hij veel sap bevat.

– Koop geen granaatappels die plekken of barsten in de schil hebben zitten.

Tip

Je kan een volledige granaatappel ongeveer een week in de koelkast bewaren. Granaatappelpitjes kan je zo’n 3 maanden bewaren in de diepvries.

inspiratie:

Eva vzw. (07/12/2020). Lauwwarme bloemkoolsalade. Geraadpleegd via www.evavzw.be/recept/lauwwarme-bloemkoolsalade