pastinaaksoep met wortel, kurkuma en gember
Bereiding
Breng de bouillon aan de kook in een grote soeppot.
Voeg de groenten, de stukken appel, de look en de kruiden (behalve de cayennepeper) toe.
Voeg de kokosmelk toe en laat 20 minuten op laag vuur pruttelen.
Haal de pot van het vuur als de groenten zacht zijn en mix fijn met een staafmixer.
Serveer met de garnering.
wist je dat...
pastinaak ook wel pinksternakel of witte peen wordt genoemd? Het is een wit-gele wortel met een pittige smaak. Het is familie van de gewone wortel, maar is iets zoeter van smaak en wat zachter van samenstelling. De pastinaak is een echte wintergroente. De specifieke smaak wordt pas verkregen als de vorst er overheen is gegaan. Vroeger verving de pastinaak zelfs de aardappel. Pastinaak werd een tijdlang als vergeten groente beschouwd, maar die titel zorgde net voor populariteit.
Het is een typische wintergroente en kan van oktober tot maart gekocht worden. Ga bij de aankoop na of de wortel er stevig uitziet. Mijd verschrompelde of verdroogde exemplaren.
inspiratie
I love detox. (01/11/2019). Pastinaaksoep met wortel, kurkuma en gember. Geraadpleegd via ilovedetox.nl/pastinaaksoep-met-wortel-kurkuma-en-gember/