hoera, onze studio's zijn terug open en zo sport je veilig

Gratis kennismaking Vanaf €41 per maand

salade tomaat garnaal

Voorbereiding

Magere cocktailsaus: Meng alle ingrediënten tot een homogene saus. Breng op smaak wat peper, zout, een beetje citroensap, mespuntje cayenne en enkele druppels worcestersaus.

Gerecht: kook de eieren hard en laat ze afkoelen. Zet een pot koud water klaar en snij een kruis doorheen het vel van de tomaten (onderkant). Gebruik het kookwater van de eieren om er de tomaten een voor een in onder te dompelen (10 sec) en te schrikken in de pot koud water.

Pel de tomaten, snij de bovenkant eraf en lepel ze leeg. Hou de hoedjes apart. Was de bosuitjes en de tuinkruiden en hak alles fijn. Kuis en droog de sla.

Bereiding

Pel en plet één eitje en meng het voorzichtig onder de gepelde garnalen en de fijngehakte bosuitjes en tuinkruiden. Dit mengsel mengen met wat magere cocktailsaus. Eventueel nog wat bijkruiden. Vul de gepelde tomaten met het mengsel en plaats er het hoedje terug op.

Pel de andere eitjes en snij ze in lengterichting middendoor. Snij de gewassen citroen in 4 partjes. Ciseleer of scheur de sla grof en vermeng deze met de overige tuinkruiden en een scheutje olijfolie.

Schik de sla, de gevulde tomaten en de eitjes op een bord, samen met een stukje citroen en serveer met een lekker stuk bruin brood. Werk eventueel af met nog enkele takjes verse bieslook en een extra lepeltje cocktailsaus.

Tip

Wil je een pittigere versie van tomaat garnaal? Voeg dan een drupje tabasco toe aan de cocktailsaus.