Spring Days, 18 tem 20 april maak een afspraak

Varkenshaasje met gegrilde zoete aardappelplakjes en chimichurri

Bereiding

Meng de chilivlokken, honing en 2 eetlepels olijfolie onder elkaar en kruid met peper en zout. Besmeer er het vlees mee en laat 15 minuten rusten.

Pel en pers de knoflook voor de chimichurri. Pel de ui en snipper fijn. Spoel de chilipeper en snij fijn. Spoel de oregano en de peterselie en hak fijn. Meng alle ingrediënten met de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet koel weg.

Verwarm de oven voor op 180°C. Verwarm wat olijfolie in een pan en bak het vlees aan tot het aan alle kanten goudbruin is. Leg het vlees in een ovenschaal en zet nog 10 minuten in de oven.

Schil de zoete aardappelen en spoel de aubergine. Snij de aardappelen en aubergine in plakken, besmeer met olijfolie en kruid met peper en zout. Grill ze beetgaar in een grillpan.

Snij het varkenshaasje in plakken. Leg de groenten en de zoete aardappel in een grote schaal, leg er het vlees op en schep er de chimichurri bovenop.

Smakelijk!