zarzuela
Voorbereiding
Schil of pel de groenten en pers de look. Snij de uien en wortelen in ringen, de paprika in fijne reepjes en eventueel de tomaten in stukken. Verwijder het darmkanaal van de scampi’s of gamba’s. Kuis en was de mosselen zorgvuldig. Spoel de vis af onder koud water. Droog deppen en aan beide zijden kruiden met peper en zout.
Bereiding
Zet een grote pot op het vuur en bak de ui glazig in de olijfolie, samen met de look, de paprika en de wortelen.
Doe er na enkele minuten ook de tomatenpuree bij, roer regelmatig om en laat de tomatenpuree een minuutje “ontzuren”.
Als alles wat begint aan te zetten, blus je het stoofsel met de witte wijn. Laat een minuutje uitkoken en voeg dan de tomaten en het water toe. Voeg nog een lepeltje visbouillon toe. Goed kruiden en laat alles ca. 5 minuutjes doorkoken. Schep nu de mosselen en de scampi/gamba’s en een minuutje later ook de resterende vis in de kokende soep.
Draai het vuur wat zachter en laat de vis in enkele minuten garen in de pruttelende soep. Proeven en eventueel bijkruiden.
Schep wat stukken vis, mosselen en scampi/gamba’s in een diep soepbord en overgiet met de heerlijke soep.
Tip
Je kan de soep serveren met geroosterd volkoren brood. Werk eventueel af met wat fijngehakte peterselie.