vanwege de huidige corona maatregelen zijn al onze studio's gesloten.

Gratis kennismaking Proefpakket voor €49

Joepie, de menopauze?

Nog nooit kopte een titel in een vrouwenmagazine: “Joepie, eindelijk zit ik in mijn menopauze!” Het is dan ook iets waar we als vrouwen echt niet naar uitkijken.

Vanaf je vijftigste wijzigt je hormoonspiegel en krijg je last van kwaaltjes die typisch zijn voor de menopauze. Er komen wat kilootjes bij. Je bent vaker moe of humeurig. En ook het begrip ‘vapeurs’ doet zijn intrede. Zelfs je huid wordt valer en minder elastisch. Je zou van minder slecht gezind worden … 

Maar wat kun je eraan doen? Alles lijdzaam ondergaan of is er een plan B? 

Beweging

Uit onderzoek blijkt dat vrouwen die sporten of veel bewegen de kwaaltjes van de menopauze behoorlijk kunnen afremmen. Het is natuurlijk belangrijk om dat vol te houden en regelmaat te creëren. Dus kies een sport die je leuk vindt. Met zwemmen, wandelen, fietsen, dansen, … pak je de ongemakken van de overgangsfase vlotjes aan.  

Voeding

Je hele hormoonbalans staat op haar kop en dat zorgt vaak voor extra kilo’s. Ook bij vrouwen die altijd een gezond BMI hadden. Dat beetje extra op de weegschaal zet ons al snel aan het diëten. Toch is het belangrijk om niet zomaar voor een of ander caloriearm dieet te gaan. Kies eerder voor een gezond, evenwichtig en gevarieerd voedingspatroon met bijvoorbeeld voldoende soja- en melkproducten, vezels en water. Dat vermindert de klachten van de menopauze en houdt je gewicht in bedwang.

Doe meer dan goede voornemens maken

Het klinkt allemaal heel simpel, niet? Wekelijks bewegen én kiezen voor de juiste voeding. Nu, als je niet gewoon bent om regelmatig te sporten of op je voeding te letten, dan zullen deze goede voornemens snel verwateren.

Vandaar dat we jou bij Bodystyling® graag aan het bewegen zetten met het Meno-programma. Je krijgt van ons een oefenschema, helemaal op maat van je basisconditie. Al snel zul je de resultaten merken: meer spiermassa, een steviger lichaam en zelfs minder opvliegers!

Maar ook je voeding nemen we onder de loep. Onze diëtiste weet precies wat je beter wel (en beter niet) eet tijdens je nieuwe levensfase. Ze helpt je kiezen voor de voeding die je fit en vitaal doet voelen.

Misschien zul je nog altijd geen vreugdekreten slaken als het over de menopauze gaat. Maar die ongemakken pak je met onze hulp alvast als de beste aan!

PS Wil je de kwaaltjes van de menopauze verminderen? Neem gerust contact op voor meer informatie of maak je afspraak voor een vrijblijvende figuuranalyse